Onze kandidaten
Onze kandidaten

GroenLinks Groningen in het kort

Geen ouderwetse keuzes maken vanuit 'gemak' of gewoonte'. Nee, we moeten durven kiezen voor vernieuwing: nieuwe landbouw, nieuwe energie, nieuw wonen, nieuw vervoeren, nieuw werken.

Nienke Homan, lijsttrekker GroenLinks

GroenLinks gaat daadwerkelijk aan de slag. Een bereikbare provincie met goed en duurzaam openbaar vervoer, geen nieuwe wegen, maar optimaliseren van het openbaar vervoer. We gaan samen met de landbouw op zoek naar de mogelijkheden van de natuurinclusieve landbouw. De intensieve veehouderij kan niet meer uitbreiden. Nieuwe banen gaan we volop creëren in de vergroening  van de chemie en het stimuleren van nieuwe innovatieve ondernemingen. We stimuleren regionaal ondernemerschap en hergebruik van reststromen. Afval wordt grondstof.

Duurzame energie

Onze energievoorziening gaat van fossiel naar duurzame energieopwekking. Dit doen we samen met onze inwoners. GroenLinks gaat op zoek naar de goede mix tussen wind, zon en andere vormen van duurzame energie.

Aardbevingsschade

De schade als gevolg van aardbevingen willen we snel laten herstellen. Bewoners kiezen hierbij hun eigen aannemer en krijgen het vertrouwen dit goed op te lossen. De versterkingsoperatie doen we samen met plannen om de leefomgeving te verbeteren en woningen te verduurzamen, maar veiligheid blijft voorop staan.

Energieprovincie nummer 1

Tot slot, we investeren geen euro meer in Vliegveld Eelde, de gaswinning gaan we mee stoppen en we maken van Groningen samen met de inwoners energieprovincie nummer één!