Nieuws

19 november: Jesse komt naar Groningen

Jesse Klaver

Op maandag 19 november komt Jesse Klaver naar Groningen voor een speciale VerkiezingsMeetup ter ondersteuning van de campagne voor de herindelingsverkiezingen van 21 november. Hoewel deze bijeenkomst in de eerste plaats is bedoeld voor de campagne in de gemeente Groningen, is hij natuurlijk interessant voor alle GroenLinksers. Je kunt je hier aanmelden.

Locatie Huize Maas, Vismarkt 52, Groningen

Aanvang: 19:45 uur

GroenLinks afdeling Veenkoloniën stelt verkiezingsprogramma beschikbaar voor blinden en slechtzienden

Het afdelingsbestuur heeft het volledige verkiezingsprogramma laten inspreken en beschikbaar gemaakt als audiofile op de websites van GROENLINKS Pekela, Stadskanaal en Veendam.

De drie gemeentes gaan zelfstandig de verkiezingen in, maar GROENLINKS heeft ervoor gekozen één verkiezingsprogramma te maken voor de drie gemeentes, waarin het algemene deel wordt aangevuld met lokale plannen.

Lees verder

Meer dan 12.000 deelnemers aan demonstratie tegen aardbevingen

Meer dan 12.000 mensen hebben vrijdag 19 januari in Groningen gedemonstreerd tegen de gaswinning, de daaruit voort vloeiende aardbevingen en het uitblijven van afdoende maatregelen en een goed schadeherstelplan. Het aantal deelnemers was zo groot dat bij de terugkomst van de eerste demonstranten op de Vismarkt de laatsten nog aan hun tocht door de stad moesten beginnen. Het is duidelijk dat de Groningers het nu wel helemaal zat zijn.

Bij de demonstranten waren ook vele policiti uit Groningen en Den Haag. Voor GroenLinks waren o.a. partijleider Jesse Klaver en Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren aanwezig. 

 

Lees verder

Pagina's