Een groen lintje is een erkenning voor een individu of bedrijf, die stappen zet om de samenleving en omgeving te verbeteren. “Stappen die nodig zijn voor een groenere toekomst”, aldus Elly Knevelman en Mark Nieuweboer van GroenLinks.

In de steunfractie is gekozen voor Paul Inklaar vanwege zijn enthousiaste inzet bij Pekela Duurzaam, waar hij samen met Coen Oosterveld, maar ook vele andere vrijwilligers zich inzet voor allerlei duurzame initiatieven in Pekela. Hierbij valt o.a. te denken aan SamenZONder Asbest, waarbij bij een lokaal bedrijf het asbest van het dak is verwijderd en wordt vervangen door zonnepanelen, waarbij bewoners uit Pekela kunnen genieten van de voordelen van zonne-energie zonder zonnepanelen op het eigen dak.

Al met al reden om Paul in het zonnetje te zetten door hem een groen lintje uit te reiken. Mark Nieuweboer heeft als voorzitter van GroenLinks Pekela ook een mooi bos bloemen overhandigd. Paul was blij verrast door het gebaar en wist het zeker te waarderen. Volgend jaar geven we weer een vervolg aan deze actie. Dus kent u iemand die mogelijk in aanmerking komt voor een groen lintje, laat het ons weten via pekela@groenlinks.nl