GroenLinks-raadslid Marjolein Walraven verlaat politiek

Walraven heeft deze week haar ontslag aangeboden aan de burgemeester en zal na afloop van de raadsvergadering van 8 november stoppen als fractievoorzitter van de Pekelder fractie van GroenLinks en als raadslid in de gemeenteraad van Pekela.

De reden voor haar vertrek is dat Marjolein door een gewijzigde thuissituatie én de verantwoordelijkheid voor de zorg en ondersteuning van haar kinderen, én het starten van een eigen bedrijf niet meer kan combineren met een actieve politieke functie. De beslissing om tussentijds te stoppen met de politiek in Pekela is voor Marjolein niet gemakkelijk geweest. Het bestuur van GroenLinks Pekela vindt het erg jammer Marjolein te moeten verliezen als raadslid en fractievoorzitter.

Lidwien Martens, bestuursvoorzitter van GroenLinks Pekela: "De eerste reacties op de beslissing van Marjolein binnen de fractie en de leden van GroenLinks zijn niet alleen van verrassing, maar ook van begrip. We respecteren haar keuze en we hopen natuurlijk dat we haar binnen GroenLinks Pekela nog vaak mogen tegenkomen."

Praktisch gezien heeft Walraven nog met de huidige steunfractie gewerkt aan de voorbereiding op haar laatste raads- en tevens begrotingsvergadering op 8 november 2016. Voorafgaand aan de informatieve vergadering van 15 november zal stil worden gestaan bij het afscheid. 

Marjolein heeft vanaf 2014 in de raad gezeten voor GroenLinks. Op dit moment is nog niet bekend wie Marjolein Walraven als raadslid gaat opvolgen. Woensdagavond 9 november is er een ingelaste ledenvergadering en naar verwachting zal dan duidelijk worden wie Marjolein zal opvolgen.