GroenLinks 2e kamerlid Ineke van Gent op jaarmarkt aanwezig.

Op Zaterdag 12 september tijdens de jaarmarkt in Oude Pekela start GroenLinks Pekela de campagne “Pekela Energie Neutraal”. Het doel van deze campagne is om samen met de bevolking in Pekela echt werk te maken van het aanpakken van de klimaatcrisis en de daarmee verbonden CO2 uitstoot als gevolg van vervuilende energiebronnen als steenkool en olie.

De klimaatcrisis zal grote gevolgen hebben voor het welzijn van de mensen als er niet snel wordt ingegrepen. Bovendien kan door het aanpakken van de klimaatcrisis ook een bijdrage geleverd worden in de bestrijding van de economische crisis. Dat kan o.a. door grootscheepse renovatie- en isolatieprogramma’s in de sociale woningbouw, stimulering van zonneenergie in bestaande en nieuwbouw, energiebesparingsprojecten bij scholen en bedrijven en aanwending van windenergie. Veel van deze maatregelen zorgen voor werkgelegenheid, verhogen het wooncomfort en leveren ook geld op. Werken aan een veilige en schone toekomst is geen zaak van regeringsleiders alleen. Iedereen kan daaraan een bijdrage leveren. Daarover is in de stand van GroenLinks veel informatie aanwezig.

 

Bij de stand van GroenLinks op de jaarmarkt zal rond 11.00 uur het manifest “ 10 X 10: Samen naar Pekela Energie Neutraal  worden aangeboden aan burgemeester Schollema en 2e kamerlid voor GroenLinks Ineke van Gent. In dit manifest worden 10 speerpunten bepleit die er toe moeten leiden dat over 10 jaar het energieverbruik in Pekela niet groter is dan er door middel van schone energiebronnen wordt opgewekt. Bezoekers van de markt kunnen dan ook met Ineke van Gent in discussie gaan over de plannen die GroenLinks heeft voor het bestrijden van de klimaatcrisis en de economische crisis.

Mensen die zich ook zorgen maken en niet bij de pakken neer willen zitten, kunnen zich opgeven voor de Initiatiefgroep Pekela Energie Neutraal om samen aan de slag te gaan.

Voor meer informatie kan men terecht bij Coen Oosterveld, Burgemeester van Weringstraat 4, Oude Pekela, tel: 0597- 613196