Oud-wethouder Luppo Leeuwerik heeft veel voor Pekela betekend.

Afgelopen zondag, 14 november, is Luppo Leeuwerik op 86-jarige leeftijd overleden.

 

Al in 1958 werd Luppo namens de CPN in de gemeenteraad gekozen. Waarna hij zich jarenlang met hart en ziel voor de Pekelders heeft ingezet. Na twaalf jaar raadslid te zijn geweest werd Luppo in 1970 wethouder. Tot 1994 was hij als wethouder het gezicht van de CPN in Oude Pekela en later van GroenLinks in de gemeente Pekela. In de periode 1962 tot 1982 was Luppo ook nog lid van de Groningse provinciale staten.

 

Na zijn afscheid als wethouder in 1994 bleef Luppo de politiek actief volgen. Zo bezocht hij tot 2008 trouw de vergaderingen van de steunfractie. Luppo stond dit voorjaar voor de gemeenteraadsverkiezingen zelfs weer als lijstduwer op de kandidatenlijst van GroenLinks.

In 1999 verscheen zijn boek “Van Karl May tot Karl Marx” waarin Luppo zijn ervaringen in de Pekelder politiek beschrijft en een link legt naar landelijke ontwikkelingen en wereldgebeurtenissen.

 

Luppo kon zich behoorlijk opwinden over sociaal onrecht en kwam altijd op voor de zwakkeren in de samenleving. Wij zullen zijn grote betrokkenheid en politiek inzicht missen.