Pekelders moeten in eigen gemeente (ook recreatief) kunnen blijven zwemmen.

16 juni 2009

 

GroenLinks is van mening dat het zwembad in Sportcentrum Atlantis niet alleen van belang is voor het zwemonderwijs maar ook een grote recreatieve functie heeft. Daarnaast biedt het onderdak aan een bloeiende sportvereniging: Hatweeo. Dit zijn voor GroenLinks enkele belangrijke argumenten om het zwembad voor Pekela te behouden. Deze mening wordt gedeeld door een meerderheid van de Pekelders. Tijdens de jaarmarkt in september 2008 heeft GroenLinks de mening gepeild van de Pekelders over de toekomst van het zwembad. 101 Pekelders gaven hun mening: 100%! van de geënquêteerden was tegen sluiting van het zwembad en 72% gaf aan dat er ook ruimte moest blijven voor recreatief zwemmen.

 

Er moet kritisch naar de uitgaven gekeken worden. Zo zouden de openingstijden kunnen worden aangepast door het zwembad op de meest onrendabele uren te sluiten. Andere alternatieven om de kosten te beperken en de inkomsten te verhogen: een lagere energierekening door gebruik van alternatieve energiebronnen (zet het dak vol zonnecollectoren), het terugdringen van het energieverbruik en meer activiteiten organiseren.

 

Geconstateerd is dat de communicatie tussen de gemeente en de beheerder van het zwembad, Sportfondsen niet helemaal soepel verloopt. Misschien is het een idee dat het college eerst gaat werken aan het verbeteren van de communicatie met Sportfondsen.

 

In de Voorjaarsnota van 2008 schreef het college: “Pekela is een sportieve gemeente en dat willen we zo houden”. GroenLinks is van mening dat bij een sportieve gemeente ook een zwembad hoort.